Friday, February 17, 2012

Menggamit Syurga Firdaus



Penulis :

Puan Kamsiah Abu

Sinopsis :

Natasha dan Zaimir setia membajai cinta pertama. Segalanya bagaikan sempurna. malang sekali cinta mereka kecundang dek badai takdir yang melanda. Kaish yang membunga terlerai diragut tragedi hiba.

natasha berkelana meneruskan kehidupan. Hatinya tawar untuk menerima sebrg cinta lain. Baginya, Zaimir tiada taranya. Cinta Zaimir terlalu agung sehingga tiada siapa yg mampu menandingi. Tetapi haruskan dia menyisihkan setiap cinta yg hadir?

natasha bertambah keliru apabila jodohnya dgn Firdaus - lelaki yg tidak pernah dikenali sama sekali - diaturkan oleh kedua-dua orang tuanya. Tiada daya lg Natasha menolaknya.

Delima hati yg resah bertambah kusut apabila sekali lagi Natasha diuji dgn kehadiran lelaki yang persis Zaimir. Iskandar jejaka kacak yg sudah beristeri seakan sengaja pula mencuri peluang. sesekali natasha terbuai oleh kenangan silam yg sering bertandang, apatah lagi dalam terpaksa dia juga harus berdampingan dgn Iskandar.

Perjalanan cinta Firdaus memburu mahligai kasih bersama natasha bertambah rencam apabila dia sering diujidgn pelbagai dugaan. Teka teki di sebalik jalinan cinta Firdaus dan Natasha mengundang pelbagai prasangka kawan... juga lawan! Pengertian cinta Firdaus hanya mampu ditafsir Natasha, kerana jawapan kepada syurga idaman ada ditangannya.

RM26.00
635 muka surat

Celoteh Mama :

Buku ni pun best. Tak la berapa tension, tapi penuh dengan suspense. Tapi kan, suspen dia tu, mama selalu dapat agak.. hehehe.. terror gak ek mama ni... muahaha.. masuk lif tekan sendiri la gamaknya...

Petua yang Mak Mah turunkan kat Natasya : Suami akan tetap sayang dan setia pada isteri sekiranya dia sentiasa memakan makanan dari air tangan isteri sendiri sebelum dia menjamah makanan dari orang lain.

1 comment:

Uncle Lee said...

Hi MamaFami, just dropped by say hello.
How you doin'?
Apa nak masak this weekend?
You have a nice day, keep well.
Lee.