Tuesday, October 26, 2010

ADA... TAK GUNAKAN... WAT HAPER!!!

Ada? Ada apa?
Jam loceng ler...

Tak guna? Kenapa?
Guna tu guna, tapi bila kawan tu berbunyi... ma off kan dan terus sambung tidur...

Wat hapa?
Buat perhiasan je la....


Imej ikhsan dari Google Image


Pagi tadi, jam loceng berbunyi... mama offkan dan teruskan tidur. Bila celik mata, jam menunjukkan ke pukul 7.15 pagi. Melompat bangun. Ha ah, tahu, tak elok untuk kesihatan. Tapi mengenangkan anak nak ke sekolah, ku lompat jua....

Sampai di perkarangan sekolah, pukul 7.33 pagi. Ingatkan kami yang paling lambat, rupanya ada juga lagi yang datang selepas kami... tak apalah macam tu kan.. kurang sket rasa bersalah....

Malas dah nak peringat diri sendiri... hari ni beriya dok beringat, sok lusa buat balik. Tak de maknanya!

2 comments:

luna said...

kihkihkih... Ingatkan sy je yg slalu camtu mama.. Tapi sy set alarm kat hp. Bila hp bunyik, pandai je tgn tu gi offkan. Bila bukak mata lg skali dah lmbt anak nak ke skolah, mula lah melompat bangun! Kalah org lompat tinggi ahahahha Ada sekali tu sy melompat, sampai terjatuh dari katil! Ahahahaha Sengal...

MamaFaMi said...

Luna :

Ahahaha... ada geng rupanya mama ni ye.. Dah melompat bangun tu satu hal... pas tu mulalah jadi minah rempit kan? Habis semua kereta atas jalan kita rasa nak marah kalau diorang drive slow motion kan kan kan... hihi... give me 5!!!